Hvite seil i den hvite by

Postet av Risør Seilforening den 5. Nov 2017


Victor Normann skriver bok om Risørs historie. Prosjektet inviterer nedenfor til byhistorisk treff i Risørhuset hvor temaet er:

Bidrag fra SEILSPORTEN I RISØR GJENNOM 130 ÅR 

Alle velkommen til byhistorisk treff i Risørhuset torsdag 9.november kl 18.00 
  
Sport og idrett har vært en viktig del av Risørs moderne historie og vil få sin selvsagte plass i den byhistorien Victor Norman er i full gang med å skrive. 

Prosjektet Risør Byhistorie ønsker derfor å fortelle historien om en sport som har satt sitt preg på byen siden slutten av 1800-tallet. Seilsporten i Risør har i alle år vært drevet og administrert av Risør Seilforening som ble stiftet i 1889, og som dermed kan feire sitt 130-årsjublum i 2019.

Av mange lokale idrettslag og foreninger er det ingen som kler byens særpreg og tradisjoner bedre enn Risør Seilforening. Og ingen andre foreninger kan måle seg med seilforeningen i resultater, både i nasjonale og til og med i internasjonale konkurranser.

Å velge seilsporten og Risør Seilforening som tema for et eget lokalhistorisk møte ga seg derfor på mange måter selv. Vi samarbeider nært med foreningen om dette møtet. Både lederen Kåre Karlsen, styremedlem og regattasjef Frans Karlson og andre vil bidra med foredrag og innspill om seilforeningens historie helt opp til dagens omfattende virksomhet. 

Vi regner med å ha med forfatteren av jubileumsboka fra 1989, Steinar Ryvind med fra fjerne himmelstrøk, og byforfatteren selv, Victor Normann, vil også bidra med sitt syn på seilsportens betydning for Risør by. 
  
Møt opp på Risørhuset tirsdag 9.novmber kl 18.00.   
Risør vant 2. divisjon!

Postet av Risør Seilforening den 12. Sep 2017


I sin aller første sesong i Norsk Seilsportliga vant Risør Seilforening 2. divisjon og rykker opp i 1. divisjon neste år. Frits Lundberg har vært lagleder og seilt for for RSF og disse seilerne har vært med på å vinne 2. divisjon:

Morten Røisland (alle 4 regattaer)
Rients van der Woude
Eirik Lundberg
Regine Tronstad
Tomas Mathisen
Mads Mathisen

Risør har imponert og seilt godt gjennom alle 4 regattaer. Neste år vil Risør blant annet møte Arendal, Grimstad og Brevik. Kanskje finnes det muligheter for å trene i mellom regattaene!

Les mer om Norsk Seilsportliga i Seilmagasinet

Se den fantastiske seilasen hvor Risør slo Bundefjorden med taktisk strålende seiling.  Eivind Melleby, årets verdensmester i Star, roret for Bundefjorden Seilforening!

Fantastiske seildager i Risør

Postet av Risør Seilforening den 6. Aug 2017(Foto: Niclas Halvorsen. Du finner mange magiske seilbilder fra Meterbåtregattaen som Niclas har tatt her)

De første resultatene er nå på plass og finnes her

Det har vært noen fantastiske seildager i Risør under Risør Trebåtfestival. Det har vært varierende og tildels mye vind i kombinasjon med både strålende sol og åpen himmel hvor regnet bøttet ned. Mange titalls klassiske trebåter og mange hundre seilere har konkurrert på byfjorden og utaskjærs, utenfor Stangholmen. 

Hele Norges konge og seilerkonge deltok i 8 metersklassen, med sin Sira, som oppvarming og trening før deres Verdensmesterskap på Hankø senere i august.  Kongen ble også hedret med Trebåtfestivalens hederspris.

RSF har gjennomført nok et svært vellykket arrangement under Risør Trebåtfestival. 

De første resultatene er nå på plass og finnes her


God fart, gode starter, men utfordringer med veivalg og posisjonering

Postet av Risør Seilforening den 4. Aug 2017


Mads og Tomas er ferdig med Åpent EM i 49er. Over 90 båter deltok fra hele verden. 

Etter en god start gikk det litt i mot de to neste dagene, med brudd i bommen og noen seilaser med dårlige veivalg. Gutta rapporterer om at startene generelt er veldig gode og båtfarta like god som de beste. Men i sin første hele sesong i 49er gjør de noen taktiske og strategiske feil som de blir straffet hardt for. 

Tomas og Mads endte opp i bronse-fleeten, hvor de ble nummer 10 av 37 båter. I innledende seilaser var de oppe topp 10, mens beste enkeltseilas i bronse-fleeten var en 4. plass.

I morgen går turen til Århus hvor de skal delta i prøve-VM. Neste års Verdensmesterskap går i Århus. Det er ventet rundt 40 båter og målsetningen til Mads og Tomas er topp 20.

Sterk start av Mads og Tomas i EM

Postet av Risør Seilforening den 30. Jul 2017


I dag startet åpent Europamesterskap i 49er i Kiel i Tyskland. Over 90 lag fra alle verdensdeler deltar og alle de beste teamene er med. Mads og Tomas Mathisen har hatt en veldig god start med enkeltresultatene 10, 15, 24 og 12 i sine heat. 

Det har vært skiftende og til dels mye vind i dag noe som har medført mye bading! Det er tatt mange fantastiske bilder som kan sees her på Facbooksiden til den internasjonale 49er-klubben..


I hver seilas er det 3 heat med ca 30 båter i hvert heat. Det er innledende seilaser i 3 dager. Etter innledende seilaser går de 20 beste båtene til Gold-fleet. Ca 35 båter går til Silver-fleet og ca 35 båter til Bronze-fleet. 

Resultater og mer info finnes på regattaens egen hjemmeside
Team Risør ble nummer 6

Postet av Risør Seilforening den 30. Jul 2017


Den tredje av fire regattaer i seilsportligaen er gjennomført denne helgen. Risør endte på en 6. plass av 15 båter. Denne runden var det Fritz Lundberg, Morten Røisland, Eirik Lundberg og Regine Tronstad som var i båten fra Risør. Det var krevende forhold og veldig tett på resultatlista som finnes her.

Spektakulær seiling ved Dampskips til helga

Postet av Risør Seilforening den 24. Jul 2017Kommende helg er det klart for spektakulær seiling på byfjorden. Alt kan sees fra Dampskipsbrygga. Blant mange som kommer er tidligere olympisk mester i 49er Jonas Warrer fra Danmark. Denne uken er Jonas trener for Risørgutta Tomas og Mads Mathisen som trener med danske seilere i Kiel foran årets Europamesterskap i 49er.

Les mer hos Seilmagasinet - https://www.seilmagasinet.no/innhold/regatta/?article_id=49009
8 meterne lader opp før seiling i Risør på Trebåtfestivalen

Postet av Risør Seilforening den 24. Jul 2017

(Foto: seilmagasinet.no - lånt fra facebook.com/trebatfestivalen)

I august er det Verdensmesterskap for 8-metere på Hankø i Østfold. I forkant av dette har kongen invitert til treningssamling utenfor Mågerø denne helgen. Før de skal seile VM skal også en rekke av båtene til Risør for å seile regatta under Risør Trebåtfestival, den 3. - 5. august. 

Les mer hos Seilmagasinet - https://www.seilmagasinet.no/innhold/regatta/?article_id=49007

Les mer om Trebåtfestivalen her - http://trebatfestivalen.no/
Mads og Tomas i gullfinalen

Postet av Risør Seilforening den 23. Jun 2017

Mads og Tomas seiler veldig bra i Kiel. Etter de 5 innledende seilasene lå de på en 15. plass sammenlagt av over 70 båter. Med det kvalifiserte de seg for første gang til gullfinale.

I dag har det blåst kuling i Kiel og det har vært krevende forhold. Tomas og Mads har 2 kullseilinger men ellers gjort mye bra. Dagens resultater er 22, 24, 23 og 15 i siste seilas.

I morgen lørdag er det planlagt for de 3 siste seilasene i gullfinalen og før de siste seilasene ligger Mads og Tomas på 18. plass sammenlagt, 9 poeng bak den brasilianske båten Scheidt/Borges. Rorman Robert Scheidt har vunnet medaljer i 5 OL tidligere, deriblant 2 OL-gull.

Etter 3 seilaser lørdag vil de 10 beste båtene seile Medal Race.

Resultater

Følg Mads og Tomas i Kieler Woche 2017

Postet av Risør Seilforening den 20. Jun 2017

balla.jpg


Etter seier i Seilsportligaen i Sandefjord i helga hastet Mads og Tomas videre med fullastet bil og henger til Larvik. Derfra tok de ferja til Hirstshals, før de kjørte ned til Kiel på natta.

Gutta har rapportert om gode treninger så langt med nye seil på plass. Båtfarta er veldig god og fokus ligger mye på det strategiske og taktiske. Man må gjøre få feil!

Kieler Woche er et av verdens største seilarrangement med både OL-klasser og klassiske 5.5 mR og 12-metere på plass.

I 49er-klassen til Mads og Tomas deltar det 75 båter fra alle verdensdeler. Det er heftig! Medaljevinnere fra OL er blant seilerne Mads og Tomas møter.

Regattaen starter i morgen og man finner all info, resultater og live-tracking på regattaens hjemmesider.

Det er live tracking fra regattaen på disse sidene

Vi ønsker Mads og Tomas lykke til og krysser fingrene!
Risør vant igjen

Postet av Risør Seilforening den 20. Jun 2017

Foto: Trond R. Teigen

Se alle de fantastiske bildene fra regattaen tatt av Trond her -
https://www.facebook.com/pg/seilsportsliga/photos/...


Det var tett i toppen i Sandefjord i helgen, men til slutt vant Risør Seilforening med Mads, Morten, Tomas og Fritz. De avgjorde i siste seilas og slo Bundefjorden med et poeng. Det var mange sterke seilere i Sandefjord i helgen og Bundefjorden hadde blant annet OL-seiler Eivind Melleby på laget sitt. Askøy Seilforening ble nummer 3.

Det var fantastisk vær og gode forhold under regattaen. Strålende sol og bra bris begge dagene sørget for en herlig regatta i Sandefjordsfjorden.

Det ble 14 flighter med til sammen 42 race. 15 lag deltok. Sammenlagt leder naturlig nok Risør Seilforening etter å ha vunnet både i Oslo og i Sandefjord med 2 poeng. Askøy Seilforening ligger på 2. plass med 6 poeng.


Hele resultatlisten finnes her.
Risør vant første runde i Seilsportligaen

Postet av Risør Seilforening den 14. Mai 2017

Tomas Mathisen, Mads Mathisen, Morten Røisland og Fritz Lundberg er laget i Risørbåten som vant første runde i Seilsportsligaens 2. divisjon. Det er første gang disse 4 seiler sammen!

Seilsportsligaen så dagens lys i fjorårssesongen. Risør deltok ikke da. I år er Risør med i 2. divisjon og den første runden ble arrangert i Oslo. 29 lag deltok fra 29 ulike seilforeninger. Risørbåten endte opp med 22 poeng og vant foran Hurum Seilforening og Askøy Seilforening.

Resultater: https://norwegianleague2017.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=91103fe1-a706-4afb-9180-c105927e6508

Regattaen ble arrangert ved Vippetangen i Oslo, både for 1. divisjon og for 2. divisjon. I 1. divisjon var det Moss Seilforening som vant.

https://norwegianleague2017.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=441af508-e2ce-44d6-a883-739c18ef6c24
Starterkurs onsdag 3. mai kl 18:00 på Kastellet

Postet av Risør Seilforening den 30. Apr 2017

Nytt av året er at ansvaret for start av fredagsserien er lagt til de aktive båter i 12,5kvm og Tur og Hav klassene. Til onsdag arrangeres kurs i start prosedyre fra Kastellet, Frans Karlson er kursleder.

Det er viktig at alle i de to klassene tar ansvar for at dette fungerer.
De båtene som står oppført på terminliste som startere for serien i 2017 er:

C3
C19
C24
NOR 00001
C40

C53
C62
NOR 00018
C77
C88
Terminliste for 2017 er klar

Postet av Risør Seilforening den 18. Mar 2017

Terminlisten for 2017 er klar.

Sesongen starter med Cupido Cup den 12. mai klokka 18.00.

Terminlista ligger under menypunktet dokumenter.
Årsmøte i RSF

Postet av Risør Seilforening den 15. Jan 2017

mars_rsf.jpg

Risør Seilforening avholder sitt årsmøte på Risør Hotell, den 15 februar 2017 kl 18.00.

Det blir vanlige årsmøtesaker og gjennomgang av økonomi og aktiviteter for 2017.

Forslag til saker meldes styrets leder, Kåre Karlsen innen 2. februar 2017.

Etter årsmøtet blir det premieutdeling for 2016.

Vel møtt!

Hilsen Styret