Velkommen til Seilkurs for damer i Risør 1. og 2. juni

Postet av Risør Seilforening den 16. Apr 2024

Seilinstruktør Siri Laurendz, som er en erfaren instruktør, kommer til Risør og gjennom Risør seilforening holder hun seilkurs for jenter i alle aldere i en havseiler. 

 

Kursdager:

Lørdag 1. juni kl.10.00-18.00 og søndag 2. juni kl.10.00–17.00

Det er ikke overnatting i båten.

Vi møtes den første kursdagen i Risør havn i båten.

Kursmateriell får du første kurs dag.

Nybegynner kurs – Ta roret i egen hånd:
 
Kurset passer for deg som har vært passivt medlem om bord, men ønsker å ta roret i egen hånd. Kurset passer også for deg som har liten eller ingen erfaring med seiling, men ønsker å lære å seile. Vi ønsker å gi deg trygghet og kunnskap i de grunnleggende prinsipper om seiling i teori og praksis. All praktisk og teoretisk undervisning foregår om bord i båten.

Vi lærer deg:

  • å seil
  • manøvrere for motor, legge til og fra brygge
  • ord og uttrykk i seilbåtens verden 
  • rigging av seil, seilteori 
  • sjømerker og vikepliktsregler  
  • innføring i bruk av sjøkart 

Kursbevis:

Pensum/opplæringen du skal igjennom er bygget opp etter Yachtmaster mønster som er internasjonalt anerkjent. Ved gjennomgått kurs gir vi deg kursbevis som  

Competent Crew
 

Siri Laurendz har drevet seilskole i Oslo i mange år og har hatt over 500 damer på seilkurs. Hun kommer til Risør etter ønske fra noen i Risør seilforening for å lære damer som har lyst til å lære å seile og bli trygge om bord i seilbåt.
 
For mer informasjon og påmelding kontakt: 
                       

 

         Siri J. Laurendz     epost: siri@jenteseiling.no

                                          Mobil: 916 76 357

                                          www.jenteseiling.no
Terminliste 2024 er lagt ut

Postet av Risør Seilforening den 11. Apr 2024

Nå er terminliste for sesong 2024 publisert. Dere finner den i menyen under Seiling/Regatta og denne linken:

<Terminliste 2024 versjon 1>

Vårserien
Vi begynner serien litt senere i år grunnet 17. mai - Pinse helg (17-20.5). 
Grunnet sen start blir det kun 5 fredags serier så det gjelder å få båtene klare og delta på alle:

  • felles sjøsetting - tirsdag 21.5
  • Cupido trim seilas - torsdag 23.5
  • Serie 1 - fredag 24. mai. kl 18:00

Det blir 4 seilaser tellende til poengsum beregning i vårserien, se oppdaterte RSF Generelle Seilings bestemmelser, Kap 12. RSF Generelle Seilingsbestemmelser 9.4.2024

Sommerserien
Den populære sommerserien er plass med hele 11 seilaser alle onsdager kl 1700 og lørdager kl 1500 gjennom hele juli. Som vanlig avsluttes sommerserien med Peterhead Cup, i år faller den på lørdag 3. august.

Høstserien
Høstserien, i motsetning til vårserien som er litt innkortet, er utvidet og teller hele 8 seilaser. 5 vil være tellende til poengsum beregning. Se oppdaterte RSF Generelle Seilingsbestemmelser, Kap 12.

Helgseilasene
Det er ellers satt opp de vanlig helg seilasene som mange setter pris på. Det er i år igjen satt opp Lyngør rundt både på vår og høst. Lyngør rundt 2, som går 24. august, vil ha målgang på Finnøya med sosial samvær i etterkant av seilasen. 
Seil kro 18 April kl 19.00 Sportsbaren.

Postet av Risør Seilforening den 4. Apr 2024

Hei!

Endelig har det lykkes oss å få selveste Harald Solfjeld til å komme å holde foredraget - Leve en drøm, reise med vinden!

Seil kro 18 April kl 19.00  Sportsbaren.

 


Foto: tvedestransdposten.no

Harald Solfjelds eventyrlige og dramatiske jordomseiling varte i sju og et halvt år før reisen sluttet med et dramatisk forlis i Stillehavet.

Harald forteller om en eventyrlig tur gjennom 32 land og 16 stater i USA.

Hensikten med turen var å møte nye venner og oppleve fremmede kulturer.

Det ble en fantastisk tur med mye soloseiling, og med gode og spennende opplevelser.

Seilturen gikk mellom isflak og isfjell i nord og sør, og palmeøyer i tropiske farvann.

Turen gikk også på kanaler, elver og innsjøer på det amerikanske kontinentet.

Harald var alene på havet da en heftig storm skadet båten utenfor New Zealand.

 

Etter en dramatisk redningsaksjon ble Harald reddet av en containerbåt.

Nå forteller han historien om hvordan en drøm ble til en reise med vinden en distanse som tilsvarer to runder rundt ekvator.

 

Ta med venner og kjente på ett eventyrlig foredrag!

Se også ut denne filmen på seilmagasinet https://youtu.be/j5EQamkXjto
Regionaldommer og bane/direktedommerkurs på Sørlandet 2024

Postet av Risør Seilforening den 21. Mar 2024

Seilsporten er i endring og direktedømming blir stadig mer brukt under seilarrangementer nasjonalt og internasjonalt - også under fleet-race. NSF hadde et stort prøveprosjekt på dette i 2023 under ulike NC- og NM-arrangement, i tillegg til de allerede direktedømte ligastevnene. Dette var et svært vellykket prosjekt der det var utelukket positive reaksjoner fra seilere, arrangører og dommere. Pr. dags dato er det noen veldig flinke dommere her på Sørlandet, men det er for få. I tillegg er det minimalt med direktedommere. Dette gjør at vi mangler dommer-kompetanse. I tillegg er det større kostnader ifm. arrangementer da det må dekkes reise- og bo-kostnader for tilreisende dommere. Vi trenger et dommerløft for regionen og det får vi til sammen i år. Sørlandscup 2 i Lillesand 8.-9. juni blir årets viktigste regatta på Sørlandet. Da vil vi i samarbeid med NSF arrangere den praktiske delen av bane -og direktedommer-kurs. 

Den teoretiske delen vil foregå på Teams mandag 3. og tirsdag 4. juni på kveldstid. Dette kurset er aktuelt for alle medlemmer i alle seilforeninger på Sørlandet. Foreldre, arrangører, dommere, unge, gamle, gutter, jenter og kanskje spesielt aktive regattaseilere. Å dømme en eller to regattaer pr sesong gir en utrolig god læring som vil gjøre deg til en enda bedre regattaseiler. Håper alle hjelper å spre budskapet slik at vi får en god oppslutning og et skikkelig dommerløft for regionen. 

Direktedommerkurs forutsetter at en har tatt regionaldommer-kurs. For de som ikke er regionaldommere, arrangeres det regionaldommer-kurs mandag 27., tirsdag 28. og onsdag 29. mai. Det er derfor mulig for ALLE interesserte å ta direktedommerkurs. Oversikt: Regionaldommer: 27., 28. og 29. mai på Teams. Bane -og direktedommer: 3. og 4. juni på Teams 8. og 9. juni praksis i Lillesand under Sørlandscup 2 Norges Seilforbund har ambisjon om at iløpet av få år, skal alle bane-seilaser i Norge dømmes ved hjelp av direktedømming. Kan nevnes at Grimstad Seilforening var med på prøveprosjektet til NSF i 2023 med NM i Grimstadjolle og dette var utelukkende suksess, og GSF har som ambisjon å dømme ved bruk av direktedømming ved alle fremtidige arrangement som inkluderer bane-seilas. Dette er aktuelt for alle medlemmer i alle seilforeninger på Sørlandet. Foreldre, aktive seilere, arrangører, dommere, unge, gamle, gutter og jenter. 

Ved interesse eller spørsmål, ta kontakt med August Austefjord på tlf. 95879190 eller mail: augaustefjord@gmail.com. Egen påmelding kommer i idrettsportalen.
Vårryddedagen lørdag 16. mars 2024 - hold havet rent

Postet av Risør Seilforening den 17. Mar 2024

Lørdag 16. mars inviterte Hold Norge Rent til årets første nasjonale ryddedugnad. Vårryddedagen bidrar hvert år til å fjerne store mengder søppel fra norsk natur, før ferdselsforbudet trer i kraft 15. april. 

Risør seilforening har adoptert Finnøya og Bernt har vært vår general. I går aksjonerte han på Finnøya


Hei:

Ryddet hele Finnøya for søppel i går når det var nasjonal ryddedag.Ordnet også mye på stiene, det var mye brekte greiner og trær, er ikke helt ferdig med dette enda.
Ser ellers ut som om det meste var i orden, men jeg var ikke inne i noen av bygningene.
Bryggen innerst ved Magdabordet forfaller veldig og trenger en oppgradering/reparasjon.
Hilsen Bernt