Den store finalen

Postet av Risør Seilforening den 7. Sep 2018

Risør Seilforening ble med i Seilsportligaens 2. divisjon i 2017. Der gikk RSF til topps og rykket opp til Eliteserien. Før årets sesong ble RSF spådd på 10. plass, blant 15 ulike seilforeninger i Norge.  https://www.seilmagasinet.no/innhold/batfolk/?article_id=50495

Førstkommende lørdag og søndag seiles den siste runden i årets Seilsportliga, i Tromøysundet i Arendal. Risør leder med 4 poeng på Brevik og 6 poeng på Moss. En helt utrolig prestasjon så langt. Blir RSF topp 4 vil Risør vinne Eliteserien i seiling, hvor hele landet er representert.

Det er meldt mye vind, noe Risørlaget er gode på. Sist Mads og Tomas seilte i mye vind gjorde de et strålende resultat i junior VM i 49er i Marseilles, med 5. plass. Morten er glad i action og Regine beholder ro og smartness selv om alt skjer fort.

Alle i Risør kan følge nøye med på regattaen både lørdag og søndag. Her finner man live stats og resultater, mens regattaen sendes direkte på web-tv her.

Dette blir veldig spennende og vi ønsker lykke til!

Strålende 5. plass i junior-VM for Mads og Tomas

Postet av Risør Seilforening den 2. Sep 2018

Mads og Tomas har den siste uka seilt junior VM i 49er i Marseilles i Frankrike. Det deltok 51 båter og har generelt blåst mye. Gutta har imponert med mye god seiling og mange topp enkeltseilaser. Et par enkeltseilaser fredag ødela for medalje, men en 5. plass er meget sterkt i dette feltet.

Neste år arrangeres samme regatta i Risør. Mer enn 100 båter fordelt på 3 klasser kommer til å bli et svært stort arrangement i Risør.

Les flere artikler om gutta

Seilmagasinet

IrisørResultater

Postet av Risør Seilforening den 2. Sep 2018

Du finner alltid oppdaterte resultater under "Dokumenter" eller ved å klikke her.VM er i gang

Postet av Risør Seilforening den 4. Aug 2018


VM i Århus i Danmark er i gang og i dag seiler Mads og Tomas sine første seilaser. Dette er VM for OL-klasser og et svært stort arrangement. Det er med 1500 seilere fra 100 nasjoner og det er estimert at 400 000 tilskuere vil følge arrangementet.

I VM i Århus deles de første nasjonsplassene til OL i Tokyo ut.

Mads og Tomas konkurrerer mot 90 andre båter i 3 ulike puljer. Målsetningen til gutta er å kvalifisere seg til gullfinalen. De 25 beste seilerne kommer dit. Det er et ambisiøst mål og gutta har ikke vært i mange gullfinaler tidligere.

Som et stort arrangement kan man følge med i mange ulike medier. Hovedsiden er denne: https://aarhus2018.sailing.org. Her finnes info, bilder, film, resultater, samt info om tracking og tv-sendinger.

Vi ønsker Mads og Tomas lykke til...
Strålende seier i Seilsportligaen for Risør Seilforening

Postet av Risør Seilforening den 22. Jul 2018


Regine, Morten, Tomas og Mads sto for en vanvittig sterk seier i Eliteserien i Norsk Seilsportliga i andre runde i Molde denne helga. Med 4 spikere på rad vant de foran Brevik, med Dag Usterud som rormann, og Moss på 3. plass.

Risørseilerne rapporterer om veldig bra båtfart og at de har lykkes godt med trimminga. Det har vært veldig varierende forhold, med store trykkforskjeller og vindkantringer. De sier også at det er veldig deilig med seier ;-)

Her finnes resultatlisten

Mads og Tomas kan alle i Risør se igjen under spektakulær seiling i M32 - klassen på byfjorden kommende torsdag - søndag.  

Se mer her
Norgesmesterskap 12,5 kvm

Postet av Risør Seilforening den 14. Jul 2018


Risør Seilforening ønsker velkommen til Norgesmesterskap i 12,5 kvm 10. - 12. august. De rundt 20 Risørbåtene har trent og seilt mange konkurranser og det er store forhåpninger til de lokale seilerne. 


Kanskje blir det 30 båter i NM?


Alle ønskes velkommen til et spennende mesterskap.


Påmelding og ytterligere informasjon finnes herAsbjørn Østerholts minneseilas

Postet av Risør Seilforening den 17. Jun 2018Det var flotte forhold under Asbjørn Østerholts minneseilas. 10 båter stilte til start og det var spesielt hyggelig at alle barna til Asbjørn deltok i regattaen. Frode og Hanne i Skårungen seilte fort og smart og vant suverent. Werner og Ståle ble to og Richard og Kjell tre. Tone til Asbjørn stilte opp og delte ut premiene. Det ble en flott dag i Asbjørns ånd .Sesongen i gang med ny båt for Mads og Tomas

Postet av Risør Seilforening den 2. Apr 2018


Årets sesong starter med den tradisjonelle regattaen TROFEO PRINCESA SOFIA i Palma. Sesongen starter i et rekordstort felt med en splitter ny 49er. I år deltar nesten nesten 900 seilere i de ulike båtklassene og det er langt over 200 trenere på plass. 

I 49er er det 93 båter med i feltet, mot 59 i samme regatta i fjor. Alle verdens beste 49ere er med. Mads og Tomas har akkurat fått sin nye 49er og gutta har den siste uka skrudd og tunet den nye båten. Siste trening viste at de har veldig god båtfart og tilbakemelding fra landslagstrenerne er meget positiv. 


Gutta har meldt at de gleder seg veldig mye og er spente. De har lagt ned svært mye trening gjennom vinteren, med blant annet over 50 dager på vannet i 2018, og nå vil de få en pekepinn på hvor de står sammenlignet med verdenseliten. Denne regattaen er årets første og det er et knallhardt felt med seilere fra hele verden. I fjor endte Mads og Tomas som nummer 40 av 59 båter. I år er målsetningen langt høyere. 

Det blir seilt i 3 felt i innledende seilaser og deretter en gullfinale med 25 båter.

Hele 15 race er planlagt gjennom den neste uka. Alt kan følges via nettsidene til regattaen.

49er starter klokka 13.00 i dag og kan følges live her: 

Følg også regattaen på FacebookTerminliste 2018 versjon 2

Postet av Risør Seilforening den 27. Mar 2018

Terminliste 2018 versjon 2 er nå lagt ut. Link her:

Terminliste 2018Risørbrødre i verdenscup

Postet av Risør Seilforening den 24. Mar 2018


Risørguttene Tomas og Mads Mathisen vil sammen med Petter Mørland Pedersen fra Arendal og Christian Løken fra Oslo stille lag i Match Cup Norway, verdenscupregattaen i matchseiling som skal arrangeres i Risør fra 26. til 29. juli i år. 

Mørland Pedersen og Løken som jobber med finansieringen av prosjektet sier de har finansieringen så godt som på plass til å fylle det ene wild card som blir tildelt et norsk lag i regattaen.

Oslo Water Games, som står for arrangementet i Risør, vil invitere til informasjonsmøte på Risør Hotell torsdag 19. april kl 1900.

Her vil det bli gitt informasjon om årets regatta i tillegg til at det vil bli orientert om behov for frivillige, utstyr etc.

Tomas Mathisen deltar også på dette møtet og vil kunne informere om brødrenes rolle i prosjektet i tillegg til egen satsing mot OL i Tokyo 2020. Inngangsbilletten til møtet er kr 100 og inkluderer servering av fiskesuppe. Det er begrenset plass og derfor anbefales det å bestille plass ved henvendelse til mikkel@oslowatergames.no.

Det er første gang i historien at World Match Racing Tour legger et arrangement til Norge. 

Rettighetshaverne Aston Harald ønsker å bygge opp et årlig arrangement i Seilerbyen Risør og investerer rundt 150.000 dollar i årets regatta. 100.000 av disse er premiepenger. De to første regattaene i årets serie går på Bermuda og i Marstrand, mens Risør blir vertsby for det tredje arrangementet.Arrangør II kurs i Risør 3. - 4. mars

Postet av Risør Seilforening den 20. Feb 2018


Risør Seilforening, i samarbeid med Aust-Agder seilkrets, holder Arrangør II kurs i Risør 3. - 4. mars 2018

Kurset holdes i Sørlandsporten Næringshage, Prestegata 7, Risør, og vil være lørdag kl. 09:00-16:00 og søndag kl. 09:00-ca. kl. 16:00

Målgruppe: Seilere og andre som ønsker å kvalifisere seg til å være ansvarlige for å gjennomføre regattaarragement på kretsnivå.

Forkunnskaper: Grunnleggende regelkunnskap. Det er en fordel med erfaring fra arrangering av regattaer.

Deltakerantall: Kurset er begrenset oppad til 15 deltakere

Eksamen: Sertifisering som Arrangør II består av en bestått, teoretisk prøve ved kursets avslutning.

Påmelding: Påmelding til kurset via MinIdrett innen 01. mars 2018. Link til påmelding:

 https://mi.nif.no/Event#-100-arrang%c3%b8r

Kursavgift: kr.

500 som inkluderer lunsj og kaffepauser begge dager.

Materiale: Deltakerne må ta med Kappseilingsreglene 2017-2020. Kan evt. bestilles via www.idrettsbutikken.no eller lastes ned fra NSF's hjemmeside: 

https://seiling.klubb.nif.no/dokumenter/Documents/KAPPSEILINGSREGLER.pdf.

Opplysninger om kurset kan dere få fra kursleder Frans Karlson på tlf 91830092 eller franskarlson@gmail.com

 

Velkommen på kurs!Terminliste 2018

Postet av Risør Seilforening den 18. Feb 2018


Terminliste 2018 versjon 1 er nå lagt ut i forkant av årsmøtet. Se under 'Dokumenter' eller klikk her:

http://risor-seilforening.idre...Årsmøte

Postet av Risør Seilforening den 31. Jan 2018


Risør seilforening avholder årsmøte onsdag 28 februar klokka 18.00 på Promenaden Brasseri. Saker til årsmøte må leveres styret innen 14 dager før. Etter årsmøte er det premieutdeling for sesongen 2017. 

Styret.