Godt Nytt År - 2017 blir spennende

Postet av Risør Seilforening den 30. Des 2016

festival.png

2016 går mot slutten og et spennende 2017 står for døren. Det blir mange ulike regattaer og arrangement i Risør kommende år.

Det skjedde mye på vannet i 2016 og i denne artikkelen fra Journal of the Association of Yachting Historians omtales Risør Trebåtfestival 2016 og Risør sammenlignes med St.Tropez!


Godt Nytt År!

Sesongen avsluttes med hummerregatta

Postet av Risør Seilforening den 27. Sep 2016


Den lokale seilsesongen avsluttes som vanlig med den store "Hummerregattaen", lørdag 1. oktober klokka 12.00.

Regattaen starter på Kastellet og det seiles på faste merker. Både 12,5 kvm, 5,5 mR og alle Tur & Hav fra Risør er hjertelig velkomne. Det kan fort bli 30 båter og 50-60 seilere på vannet førstkommende lørdag.

Dagen avsluttes med Hummerfest på Hotellet klokka 19.30. Dersom man ikke har mulighet til å seile kan man allikevel gjerne være med på festen.

Påmelding til regatta og fest er mellom klokka 10.00 og 11.00 på Hotellet og det vil også bli et skippermøte.

Værmeldingen er usikker med sier foreløpig "laber bris" mellom 7 - 8 m/s fra vest/sørvest.

Velkommen!Frans og Kari vant Stranden Cup

Postet av Risør Seilforening den 5. Sep 2016


Stranden Cup for Tur og Hav ble seilt i helgen. 7 båter deltok i flotte vindforhold. Frans Karlson og Kari Witnes nærmest på bildet stakk av med seieren foran Werner Pedersen. En stor takk til Rune på Stranden som stilte med gavekort på 500 Kr. Dette ble trukket på blant seilerne, Thomas Pettersen, som denne gang deltok i sin nye Contessa 32, ble den heldige vinneren.

Resultater finnes herTomas og Mads nummer 11 i JR VM

Postet av Risør Seilforening den 5. Sep 2016

I helgen seilte Mads og Tomas Mathisen JR VM i 49er FX i Lelystad, Holland. Det var guttas andre regatta siden de byttet båtklasse. 35 båter fra 18 nasjoner deltok.

Det var lagt opp til 3 dager med 10 innledende seilaser. De 7 beste båtene gikk direkte til finaleseilaser. De neste 8 båtene etter innledende måtte ut i semifinaler. Hver båt tok med seg plassiffer inn i semifinalen. Kun vinneren av semifinalen gikk til finalen.

Mads og Tomas hadde 5 svært sterke enkeltseilaser med blant annet to spikere i innledende seilaser. Samtidig hadde de 3 seilaser langt oppe på 20-tallet. Gutta plasserte seg på 10. plass etter innledende, 14 poeng etter direkte kvalifisering til finalen, og tok med seg 3 poeng inn i semifinalene.

I den første seilasen i semifinalen ble gutta nummer 3 og ledet. I den andre seilasen ledet de helt til målstreken, men gjorde en taktisk feilvurdering og endte opp med å ta en 360 rett før målgang. De endte som 4 i denne seilasen. Før siste seilas i semifinalen lå gutta 1 poeng bak og de ville med seier gå videre. De fikk en dårlig start og klarte ikke å hente inn det tapte.

Dermed endte Mads og Tomas på 11. plass i JR VM, deres andre regatta i 49er FX-klassen.

Det var lite vind gjennom hele regattaen med 1 - 3 m/s. Gutta rapporterer om bra boathandling, god fart og mye å hente på taktikk, strategi og stabilitet.

Kommende helg er det åpent tysk mesterskap. Tyskland hadde en båt på bronseplass i 49er -klassen i OL i Rio og det forventes mange gode båter. Helgen etter det åpne tyske mesterkskapet er det åpent dansk mesterskap. Danskene hadde også en båt på bronseplass i OL, i 49er FX - klassen. Dermed bør det bli veldig god matching også der for Mads og Tomas.


Mads og Tomas i ledelsen etter første dag i JR VM

Postet av Risør Seilforening den 31. Aug 2016

Mads og Tomas er i gang med en hektisk periode med regattaer. Søndag 28. august kjørte de fra Risør mot danskebåten, og derfra videre sørover mot Nederland.

I dag startet JR VM for 49er FX i Lelystad, Holland. Det har vært svært lett og varierende vind og de fikk i dag kun arrangert 2 seilaser, men gutta hevdet seg bra i begge seilaser og endte med en 5. og en 4. plass.

Sammenlagt leder de JR VM i 49er FX med over 30 deltagende båter. Arrangøren har som mål å avvikle 10-12 seilaser, samt finalerace. Regattaen avsluttes lørdag 3. september.

Det er selvfølgelig tett og det er mange sterke båter i feltet. Den italienske båten med
Conti Giulia / Clapcich Francesca ble nummer 5 i OL for 2 uker siden. De ligger på 22. plass i JR VM med en 4. plass i dagens første seilas og en tyvstart i den andre.

Du kan følge regattaen her - http://49er.org/blog/2016/08/31/a-great-first-day-in-lelystad-holland/ og resultatene finnes her - http://49er.org/event/2016-junior-world-championship/

Mads og Tomas har trent bra i Risør gjennom sommeren etter et vellykket KielerWoche i juni. Etter JR VM reiser gutta direkte til Tyskland for åpent tysk mesterskap påfølgende helg. Derfra drar de direkte til Danmark for åpent dansk mesterskap helgen 16. - 18. september.Regatta "hver" helg fremover

Postet av Risør Seilforening den 29. Jul 2016

Kommende lørdag arrangeres Peterhead Cup i 12,5 kvm - klassen, rett utenfor Dampskipsbrygga. Dette er en meget publikumsvennlig regatta, med 5 korte og intensive seilaser. Regattaen starter klokka 12.00.

Neste helg, 4. - 6. august er det en rekke regattaer under Risør Trebåtfestival. Flere entypebåter seiler, i tillegg til skøyter. Det kommer også en rekke vakre meterbåter, både 8-meter og 12-meter som skal seile utenfor Stangholmen. Disse seilasene kan følges fra selve Stangholmen.

Den 11. - 13. august er det Norgesmesterskap for 12,5 kvm på Østerfjorden. Det ventes rundt 25 båter.
Mads og Tomas er i gang i Kiel

Postet av Risør Seilforening den 22. Jun 2016

Mads og Tomas seiler sin aller første regatta i 49er FX. Stedet er Kiel og regattaen er anerkjente KielerWoche. I dag er det gjennomført 3 seilaser og gutta har DPI - 7 - 16 som resultater. DPI er en straff dommerne kan pålegge seilerne. Gutta glemte trackingen, men det vil trolig ikke skje mer!

7. plass i dagens andre seilas er strålende og de ligger sammenlagt på en 12. plass. 22 båter deltar i 49er FX-klassen.

Resultater oppdateres fortløpende herFinnøyadagene førstkommende helg

Postet av Risør Seilforening den 22. Jun 2016

Lørdag 25. juni og søndag 26. juni er det Finnøyadagene. Verdens flotteste seilsenter fylles av store og små for en rekke morsomme aktiviteter. Alle er hjertelig velkomne.

Følge med på Facebooksiden til Risør Seilforening for oppdateringer.NM i 12,5 kvm i Risør

Postet av Risør Seilforening den 22. Jun 2016

NM i 12,5 kvm arrangeres i Risør på Østerfjorden 11. - 13. august. I vårserien i Risør har så mange som 20 båter deltatt og med tilreisende kan årets NM bli av den store sorten.

Les mer om NM og meld deg på her

Trebåtfestivalen 2016

Postet av Risør Seilforening den 22. Jun 2016

Trebåtfestivalen finner sted i Risør 4. - 8. august og det arrangeres flere regattaer.

Les mer på sidene til SailRaceSystemSeilingsbestemmelser og banekart

Postet av Risør Seilforening den 28. Mai 2016

Seilingsbestemmelsene for lokale regattaer er oppdatert. Under kategorien Dokumenter og deretter Regatta finner man både oppdaterte seilingsbestemmelser og seilløpskart for lokale regattaer. De er også lenket opp her

Oppdaterte seilingsbestemmelser

Seilløpskart
Oppdatert terminliste 2016

Postet av Risør Seilforening den 13. Mai 2016

Sesongen starter fredag 13. mai.

Oppdatert terminliste finnes her
Foreløpig terminliste 2016

Postet av Risør Seilforening den 26. Mar 2016

En ny spennende sesong nærmer seg. Noen er godt i gang med båtpuss, mens andre enda ikke har lagt bort skia.

Foreløpig terminliste foreligger. Små endringer kan forekomme, samt at startere skal føres opp på de ulike regattaene.

Et av høydepunktene denne sesongen er Norgesmesterskap i 12,5 kvm som arrangeres i Risør torsdag 11. august til lørdag 13. august.

Foreløpig terminliste 2016
Fritz Lundberg - Årets seiler i Risør Seilforening

Postet av Risør Seilforening den 20. Feb 2016

Fritz Lundberg er valgt til årets seiler i RSF i 2015.

Fritz ble sammen med Johan Gjernes Norgesmester i 12,5 kvm i Ålesund. Med dette kvalifiserte han seg også til Mesternes Mester på Aker Brygge. Der møttes Norgesmestere i ulike klasser og Fritz med mannskap endte på en særdeles sterk 4. plass.

Vi gratulerer med velfortjent heder!Magisk bronsemedalje til Mads og Tomas i VM

Postet av Risør Seilforening den 3. Jan 2016

(Foto: Pierre Baad)

Tomas og Mads har i dag vunnet en helt fantastisk bronsemedalje i ISAF Youth Sailing World Championships. De har seilt veldig bra og veldig jevnt gjennom hele VM.

Dette er en merkedag og et internasjonalt gjennombrudd for Mads og Tomas med deres definitivt beste internasjonale resultat.

I den siste seilasen, som man bare kan anta at ble svært taktisk, kom den slovenske båten på 7. plass, båten fra New Zealand på 12. plass og den norske båten på 20. plass. Dette innebærer at Slovenia vinner VM, slik de vant Kieler Woche tidligere i år. Den slovenske båten har vært i toppen under hele VM, men aldri øverst sammenlagt, før etter den aller siste seilasen. New Zeland vinner sølv.

I konkurranse med de beste juniorseilerne i verden har Mads og Tomas vunnet bronsemedalje.

GRATULERER!

Resultater: http://www.isafyouthworlds.com/results/2015_langka...Statusrapport fra Tomas og Mads i Malaysia

Postet av Risør Seilforening den 1. Jan 2016

29erstart.jpg

9 seilaser over 3 dager er gjennomført i Langkawi i Malaysia. Tomas og Mads har aldri tidligere seilt bedre. Gjennom pappa Erik har vi fått en statusrapport fra guttene:

Gutta er gjennomgående opplagt og svært fornøyde med gode seilforhold. Hver eneste dag har vært krevende med mye strøm og kraftige vindskift i det sundet de seiler i. Det er krappe bølger og det har blåst relativt mye alle dagene med seiling. Det er stor fare for "nosedive" og kullseiling.

Taktikken i starten har vært å være frempå helt oppe ved lo merke det siste minuttet før starten går. De har hatt mange gode starter, men også noen som ikke har gått bra. De opplever et skikkelig fartsoverskudd på de fleste av konkurrentene. I en seilas seilte de fra en 12. plass opp til 3 og passerte også Slovenia som nå ligger på 3. plass med samme poengsum som Mads og Tomas.

Gutta spiser godt, legger seg tidlig og har gode forberedelser. De kommuniserer bra og opplever at de gjør hverandre gode.

Nyttårsaften ble feiret med svenskene og kvelden ble avsluttet tidlig. 1. januar har de vært på tur og dykket.

2. januar fortsetter VM med 3 seilaser, mens det hele avsluttes med en seilas 3. januar. Alt kan skje i de 4 siste seilasene og guttene er veldig motiverte. Første start den 2. januar er klokken 11.00 lokal tid, 04.00 norsk tid. Mye er avklart før de fleste av oss er oppe av køya ;-)

Lykke til!