Regionaldommer og bane/direktedommerkurs på Sørlandet 2024

Postet av Risør Seilforening den 21. Mar 2024

Seilsporten er i endring og direktedømming blir stadig mer brukt under seilarrangementer nasjonalt og internasjonalt - også under fleet-race. NSF hadde et stort prøveprosjekt på dette i 2023 under ulike NC- og NM-arrangement, i tillegg til de allerede direktedømte ligastevnene. Dette var et svært vellykket prosjekt der det var utelukket positive reaksjoner fra seilere, arrangører og dommere. Pr. dags dato er det noen veldig flinke dommere her på Sørlandet, men det er for få. I tillegg er det minimalt med direktedommere. Dette gjør at vi mangler dommer-kompetanse. I tillegg er det større kostnader ifm. arrangementer da det må dekkes reise- og bo-kostnader for tilreisende dommere. Vi trenger et dommerløft for regionen og det får vi til sammen i år. Sørlandscup 2 i Lillesand 8.-9. juni blir årets viktigste regatta på Sørlandet. Da vil vi i samarbeid med NSF arrangere den praktiske delen av bane -og direktedommer-kurs. 

Den teoretiske delen vil foregå på Teams mandag 3. og tirsdag 4. juni på kveldstid. Dette kurset er aktuelt for alle medlemmer i alle seilforeninger på Sørlandet. Foreldre, arrangører, dommere, unge, gamle, gutter, jenter og kanskje spesielt aktive regattaseilere. Å dømme en eller to regattaer pr sesong gir en utrolig god læring som vil gjøre deg til en enda bedre regattaseiler. Håper alle hjelper å spre budskapet slik at vi får en god oppslutning og et skikkelig dommerløft for regionen. 

Direktedommerkurs forutsetter at en har tatt regionaldommer-kurs. For de som ikke er regionaldommere, arrangeres det regionaldommer-kurs mandag 27., tirsdag 28. og onsdag 29. mai. Det er derfor mulig for ALLE interesserte å ta direktedommerkurs. Oversikt: Regionaldommer: 27., 28. og 29. mai på Teams. Bane -og direktedommer: 3. og 4. juni på Teams 8. og 9. juni praksis i Lillesand under Sørlandscup 2 Norges Seilforbund har ambisjon om at iløpet av få år, skal alle bane-seilaser i Norge dømmes ved hjelp av direktedømming. Kan nevnes at Grimstad Seilforening var med på prøveprosjektet til NSF i 2023 med NM i Grimstadjolle og dette var utelukkende suksess, og GSF har som ambisjon å dømme ved bruk av direktedømming ved alle fremtidige arrangement som inkluderer bane-seilas. Dette er aktuelt for alle medlemmer i alle seilforeninger på Sørlandet. Foreldre, aktive seilere, arrangører, dommere, unge, gamle, gutter og jenter. 

Ved interesse eller spørsmål, ta kontakt med August Austefjord på tlf. 95879190 eller mail: augaustefjord@gmail.com. Egen påmelding kommer i idrettsportalen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.