Hvite seil i den hvite by

Postet av Risør Seilforening den 5. Nov 2017


Victor Normann skriver bok om Risørs historie. Prosjektet inviterer nedenfor til byhistorisk treff i Risørhuset hvor temaet er:

Bidrag fra SEILSPORTEN I RISØR GJENNOM 130 ÅR 

Alle velkommen til byhistorisk treff i Risørhuset torsdag 9.november kl 18.00 
  
Sport og idrett har vært en viktig del av Risørs moderne historie og vil få sin selvsagte plass i den byhistorien Victor Norman er i full gang med å skrive. 

Prosjektet Risør Byhistorie ønsker derfor å fortelle historien om en sport som har satt sitt preg på byen siden slutten av 1800-tallet. Seilsporten i Risør har i alle år vært drevet og administrert av Risør Seilforening som ble stiftet i 1889, og som dermed kan feire sitt 130-årsjublum i 2019.

Av mange lokale idrettslag og foreninger er det ingen som kler byens særpreg og tradisjoner bedre enn Risør Seilforening. Og ingen andre foreninger kan måle seg med seilforeningen i resultater, både i nasjonale og til og med i internasjonale konkurranser.

Å velge seilsporten og Risør Seilforening som tema for et eget lokalhistorisk møte ga seg derfor på mange måter selv. Vi samarbeider nært med foreningen om dette møtet. Både lederen Kåre Karlsen, styremedlem og regattasjef Frans Karlson og andre vil bidra med foredrag og innspill om seilforeningens historie helt opp til dagens omfattende virksomhet. 

Vi regner med å ha med forfatteren av jubileumsboka fra 1989, Steinar Ryvind med fra fjerne himmelstrøk, og byforfatteren selv, Victor Normann, vil også bidra med sitt syn på seilsportens betydning for Risør by. 
  
Møt opp på Risørhuset tirsdag 9.novmber kl 18.00.   


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.