Da er seiling i gang igjen for fullt!

Postet av Risør Seilforening den 25. Jun 2021

Trinn 3 i regjeringens plan om gradvis gjenåpning ble innført forrige søndag 20.6 og i denne åpner det for at vi nå igjen kan arrangere regattaer for alle alder innenfor kretsen. Her fra Trinn 3 teksten om Breddeidrett og kultur- og fritidsaktiviteter:
Deltakere på idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter unntas fra anbefalingen om 1 meters avstand, både utendørs og innendørs, der det er nødvendig for å utøve aktiviteten. Dette åpner for trening i kontaktidrett for voksne. For voksne anbefales gruppestørrelsen å være inntil 30 personer innendørs og 40 personer utendørs. Barn og unge under 20 år kan delta som utøvere på idrettsarrangement eller konkurranse på tvers av regioner/kretser (nasjonalt), både utendørs og innendørs, uten krav om å holde 1 meter avstand. Voksne i breddeidretten får unntak fra 1-metersregelen ved deltakelse på idrettsarrangementer, både utendørs og innendørs, innenfor regionen/kretsen, f.eks. kamper og stevner. Også voksne ikke-profesjonelle utøvere får unntak fra 1-metersregelen på både utendørs og innendørs kulturarrangementer, dersom de ellers trener eller øver sammen. 
Se ellers: regjering.no - Plan for gradvis gjenåpning
På websiden til Norges Seilforbund finner man følgende overskrift 'Nå kan det seiles som vanlig igjen'. I teksten skriver de:
Da Regjeringen igangsatte trinn tre i gjenåpningen av det norske samfunnet, betød det at det nå kan åpnes for regattaseiling i full skala – på sjøen. Det betyr grønt lys for NM-er, norgescuper, seilsportsliga og det hele. 
Se her for hele artikkelen: NSF - Nå kan det seiles som vanlig igjen

RSF går rett i terminliste med siste vår serien fredag 25.6 og Embla Cup lørdag 26.6 med start kl 1400.
Se RSF Facebook side for info om Embla Cup.


0 Kommentar

Seilsportliga starter opp igjen 10-11. juli i Sandefjord

Postet av Risør Seilforening den 16. Jun 2021


Etter at alle stevner i 2020 sesongen måtte avlyses pga korona situasjonen satses den nå på å kunne gjennomføre Seilspotliga med fulltallige 4 stevner i 2021. Det tas forbehold om å måtte seile med redusert besetning, 2 personer istedenfor 4, om korona tiltak krever det.

Første stevne i Sandefjord er 10-11. juli etterfølgt av stevne 2 i Larvik 14-15. aug. Stevne 2 sammenfaller med NM i 12,5'er som etter planen arrangeres i Risør men der er det enda ikke avklart mht korona situasjonen om denne kan gjennomføres.

For RSF er det Morten Røisland som er koordinator for Seilsportliga. Vi oppfordrer medlemmer til å være med på Risør laget. Kontakt Morten på tlf 951 34 644. 

Stevne 1 - Sandefjord 10-11. juli
Stevne 2 - Larvik 14-15. august
Stevne 3 - Florø 11-12. september
Stevne 4 - Moss 2-3. oktober


0 Kommentar

Vår serie starter fredag 4. juni - ingen premiering, fremdeles kun trening seilaser tillatt

Postet av Risør Seilforening den 2. Jun 2021

Som følge av en noe forbedret korona situasjon kan vi nå sette i gang organisert seiling for voksne begrenset til de ukentlige serie seilaser uten premiering. Disse vil nå følge gjeldende terminlister versjon 2 av 19. mai og avvikles i 4 fredager fremover, første gang fredag 4. juni med start kl 1800 fra Kastellet. Det kan bli opptil to start per fredag avhengig av værforholdene. 

Det er foreløpig ikke mulig å arrangere andre type seil konkurranser med utgangspunkt i regjeringens Plan for gradvis gjenåpning - Trinn 2 og retningslinjer fra NSF. Dermed utgår både Lyngør rundt (for andre år på rad) og Norges Cup for RS Feva. Embla Cup som er satt opp på lørdag 26. juni kommer vi tilbake til da det er en mulighet for en oppmykning i reglene før det. 


0 Kommentar

Muligheter for J/70 seiling i Risør til sommeren

Postet av Risør Seilforening den 2. Jun 2021

J/70 er kjent for mange, den brukes i de fleste seilsportligaer i Europa og ellers i verden, også i Norge.
Mange av de større norske seilforeninger har gått til innkjøp av flere båter og satt opp båt-pool systemer. Fungerer slik at man melder seg inn i poolen mot en avgift og ferdighets godkjenning og får tilgang til båtene til trening via en online kalender. Man kan så melde inn lag til kappseiling som følger formatet til seilsportliga med korte 10-15 minutters seilaser. Besetningen er 4 personer.

Kongelig Norsk Seilforening (KNS) har tilbudt Risør Seilforening å ha noen av sine båter plassert i Risør i juli måneden med tanke på at vi setter opp en sommer pool her i Risør. RSF må stille med en person som har overordnet ansvar (det har leder RSF sagt ja til) og en fadder pr båt. Videre må det ordnes løft ut og opp av vannet, båtplasser når båtene er på vannet, og oppstillings plasser for hengere. Innhold i avtalen med KNS er ferdig utarbeidet og de praktiske ting kan løses. Nå gjenstår det å se om det er nok respons.

Er det noen som syns dette er spennende så meld ifra til Rients på mob 4784 9994.
Vil høre fra dere om dere ønsker å seile J/70 og/eller kunne tenker dere å være involvert i opplegget. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline