Vår serie starter fredag 4. juni - ingen premiering, fremdeles kun trening seilaser tillatt

Postet av Risør Seilforening den 2. Jun 2021

Som følge av en noe forbedret korona situasjon kan vi nå sette i gang organisert seiling for voksne begrenset til de ukentlige serie seilaser uten premiering. Disse vil nå følge gjeldende terminlister versjon 2 av 19. mai og avvikles i 4 fredager fremover, første gang fredag 4. juni med start kl 1800 fra Kastellet. Det kan bli opptil to start per fredag avhengig av værforholdene. 

Det er foreløpig ikke mulig å arrangere andre type seil konkurranser med utgangspunkt i regjeringens Plan for gradvis gjenåpning - Trinn 2 og retningslinjer fra NSF. Dermed utgår både Lyngør rundt (for andre år på rad) og Norges Cup for RS Feva. Embla Cup som er satt opp på lørdag 26. juni kommer vi tilbake til da det er en mulighet for en oppmykning i reglene før det. 


0 Kommentar

Muligheter for J/70 seiling i Risør til sommeren

Postet av Risør Seilforening den 2. Jun 2021

J/70 er kjent for mange, den brukes i de fleste seilsportligaer i Europa og ellers i verden, også i Norge.
Mange av de større norske seilforeninger har gått til innkjøp av flere båter og satt opp båt-pool systemer. Fungerer slik at man melder seg inn i poolen mot en avgift og ferdighets godkjenning og får tilgang til båtene til trening via en online kalender. Man kan så melde inn lag til kappseiling som følger formatet til seilsportliga med korte 10-15 minutters seilaser. Besetningen er 4 personer.

Kongelig Norsk Seilforening (KNS) har tilbudt Risør Seilforening å ha noen av sine båter plassert i Risør i juli måneden med tanke på at vi setter opp en sommer pool her i Risør. RSF må stille med en person som har overordnet ansvar (det har leder RSF sagt ja til) og en fadder pr båt. Videre må det ordnes løft ut og opp av vannet, båtplasser når båtene er på vannet, og oppstillings plasser for hengere. Innhold i avtalen med KNS er ferdig utarbeidet og de praktiske ting kan løses. Nå gjenstår det å se om det er nok respons.

Er det noen som syns dette er spennende så meld ifra til Rients på mob 4784 9994.
Vil høre fra dere om dere ønsker å seile J/70 og/eller kunne tenker dere å være involvert i opplegget. 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline